Köpek Havlama Eğitimi | Köpeğim Çok Havlıyor!

Köpek Havlama Eğitimi Köpeğim Çok Havlıyor!
Genel

Köpek Havlama Eğitimi | Köpeğim Çok Havlıyor!

Köpek Havlama Eğitimi | Köpeğim Çok Havlıyor!; Köpeğim Çok Havlıyor, ne yapmalıyım veya ne yapabilirim tarzında sorular sanırım bütün köpek sahiplerinin en büyük sorunlarından birisi.

Köpeklerde yaşanan diğer tüm sorunların ve davranış bozukluklarının ortadan kalktığı gibi havlama problemlerinin de elbet çözümü bulunmaktadır. Bu çözümü sağlayabilmek ve köpeğinizdeki havlama sorununu çözebilmek için yapılacak en doğru adımlardan birisi de köpek havlama eğitimi aldırmak olacaktır.

Köpeğim Çok Havlıyor?

Köpeğim havlıyor ve köpeğim çok ağlıyor gibi durumları ortadan kaldıran havlama eğitimi sizlere önerebileceğimiz kesin çözümlerden birisidir. Durduk yere veya herhangi bir nedenden dolayı havlayan ve oldukça rahatsız eden köpeklere verilen bu eğitim sizin için adeta bir kurtarıcı olacaktır.

Herkesin rahatsız olduğu ve özellikle evcil hayvan sahiplerinin gidermeye çalıştığı köpeğim çok havlıyor ne yapabilirim? Sorusudur. Oldukça fazla hayaller kurarak sahiplendiğimiz canlıların şehir hayatına uyum sağlaması ve havlayarak çevreyi rahatsız etmemesi adına belirli eğitimleri hızlı bir şekilde aldırabiliriz.

Köpeğin Havlamaması İçin Ne Yapılır? Bir köpeğin havlamaması için köpek havlama eğitimi verilmelidir. Köpeğin size itaat etmesi özellikle temel itaat eğitimindeki komutları bilerek buna yönelik olarak hareket etmesi oldukça önemlidir. Profesyonel köpek eğitmenleri ve köpek eğitim merkezleri köpeklere havlama eğitimi vermektedir. Evde köpeğinize bu eğitimi vermeniz pek mümkün olmayabilir.

Yavru Köpeğim Çok Havlıyor!

Yavru köpeğim çok havlıyor? bu cümle yavru olarak sahiplenilen bütün köpek sahiplerinden en çok yaşadığı ve çözümleyemediği sorunlardır.

Köpek eğitmeni Murat Güngör yavru köpeklerin havlama, ağlama, sese karşı aşırı duyarlılık gibi agresyon sorunlarını hızlı bir şekilde eğitim vererek çözmektedir. Sizlerde havlayan köpeğinizi susturmak istiyorsanız ve bunun için ne yapabilirim araştırmalarına girdiyseniz eğitim aldırabilirsiniz.

Köpeklerde havlama sorununu çözmek ve kesin çözüm olarak da bu sorunu ortadan kaldırmak ancak köpek havlama eğitimi sonucunda gerçekleşir.

Köpeğim Çok Fazla Havlıyor Ne Yapabilirim?

Köpeklerde havlama sorunu özellikle şehir hayatında yaşayan kişiler için oldukça zor ve önüne geçilmesi meşakkatli durumlardan biridir. Köpeğin bize alışması ve yaşadığı ortamın alışması için belirli süreçlerden geçmeli ve belirli eğitimleri almalıdır. Köpekleri verilecek olan havlamama eğitimi tamamen onların havlamasını durduracak ve gerekli gereksiz herhangi bir durumda havlamamasını sağlayacaktır.

Köpeğimin Havlamasını Nasıl Durdururum?

Köpek sahiplerinin en çok zorlandığı konulardan biri köpeğinin havlamasını nasıl durduracağını bilmesidir. Köpeğin havladığı şeyi odaklanarak onun havlamaması için elinizden geleni yapmaktayız. Gece veya gündüz demeden herhangi bir sese karşı olan duyarlılıkta köpekler havlamaya başlarlar. Buda hem bizlere hem de etrafınızdaki kişilerle oldukça rahatsız eder. Köpeğin havlamasını durdurmak için öncelikle yapılması gereken şeylerden biri yavruluk sürecinde iken belirli eğitimlerin alınmasıdır. Köpeği havlamama eğitimi verilmesi ve buna yönelik de eğitilmesi her zaman problemlerin ortadan kaldırır.

Köpeğe Havlamama Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpekleri havlamaması için verilecek olan birçok eğitim mevcuttur. Aşılarını tamamladığınız dönemlerde yani üç aylık olduklarında ilk olarak itaat eğitimleri ile başlayan eğitim programı havlama, ısırma, saldırma gibi bütün problemlerin önüne geçer. Tabii ki bu ev ortamında kendi imkânlarımız yapabileceğimiz durumlardan birisi değildir.

Köpeğin havlamaması için Köpek havlamama eğitimi profesyonel köpek eğitmenleri aracılığı ile verilmelidir. Havlayan köpek nasıl susar? Tarzından karşılaştığımız sorunların da tek çözümü havlama olmaması için verilecek olan eğitimlerdir. Havlayan köpeği susturmak için özellikle itaat eğitimleri verilmeli ve bu süreç uzatılmamalıdır.

Köpeğim Çok Havlıyor Ne Yapmalıyım?        

Yavru köpeklerle özellikle havlama tasması kullanıldığı gibi bahçedeki köpeğin havlaması için de eğitim alınması şarttır. Yavru köpeğim ağlıyor gibi durumların nüne geçmek için kesim çözüm olan havlama ve ağlama eğitimleri en doğru alternatiflerden biridir.

Sizler de yavru, yetişkin, büyük ırk, küçük ırk olarak sahip olduğunuz köpekler için köpek havlama eğitimi aldırabilir ve havlama sorunu önleyici tasmalarla destek verebilirsiniz.

Gece Havlayan Köpek Nasıl Susturulur?

Aşırı havlayan ve bu konuda artık destek alınmasını düşünen köpek sahipleri Çok Havlayan Köpek Nasıl Susturulur? tarzında da birçok soru yöneltmektedir. Tabii ki bu soruların kesin çözümü ile birlikte bir cevabı bulunmaktadır. Köpeğe profesyonel destek ile birlikte köpek havlama eğitimi verilir ve havlamanın ortadan kalkması sağlanır.

Online veya yerinde köpek eğitimi ile birlikte havlama eğitimine verdirebilir ve bu konuda destek alabilirsiniz. Havlama eğitimi vermek için köpeğe nasıl yaklaşılması gerektiğini ve hangi komutları bilmesi gerektiğini de oldukça iyi bilmesi gerekir.

Köpek Havlama Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek havlama susturucu ve havlama önleyici cihaz olarak internette bulunan ürünleri kullanmak havlama ortadan kaldırmayacaktır. Köpek havlama engelleyici olarak ultrasonik susturucu cihazlar sadece köpeğinizi korkutacaktır. Köpek eğitmenlerinin kullandığı köpek havlama tasması bu konuda işinize en çok yarayan ürünlerden birisi olacaktır.

Köpek havlamama eğitimi için en kısa sürede bu sorunu ortadan kaldıracak eğitimlerin profesyonel olarak verilmesi gerekir.

Köpek havlama tasması kullanımı için eğitmenlerden bilgi alarak kullanım kolaylığı da sağlayabilirsiniz. Böylelikle hem köpek havlama eğitimi alabilir hem de havlamayı önleyici birçok tavsiyeyi de eğitmenler aracılığı ile öğrenebilirsiniz

 

Köpek havlama eğitimi fiyatları, itaat eğitimi ile birlikte havlamayı tamamen önleyen davranış bozukluklarına bağlı olarak değişmektedir. Ücretleri hakkında detaylı bilgi için bizler ile iletişim kurabilirsiniz.

Köpekler Neden Geceleri Çok Havlar? Köpeklerin geceleri çok havlaması, can sıkıcı olabiliyor. Yoğun iş temposundan sonra bir de erken saatlerde kalktığınız düşünülürse, köpeğinizin gece boyu havlaması ve köpeğinizi susturamamanız biraz sinirlerinizi bozabilir. Özellikle belli bir zamandan sonra komşularınızdan şikâyet gelerek iyi olan ilişkilerinizin bozulmasına yol açabilir. Bunun için yapılması gereken işlemler ve öğrenilmesi gereken köpek sorunları var demektir.

Köpekler Neden Havlar?

Köpeklerin havlama nedenleri birçok duruma bağlı olabilir. Sürekli olarak havlayan bir dostunuz var ise öncelik olarak bunun nedenini bulmanız gereklidir. Hangi saatlerde veya hangi durumlarda havladığını bulduğunuz takdirde bu büyük sorunun önüne kolayca geçebilirsiniz. Havlama gibi agresyon sorunu sadece sizi değil bulunduğunuz ortamdaki herkesi rahatsız eder. Hatta apartman dairesinde yaşıyor iseniz bu durumdan komşularınız oldukça fazla rahatsız olacaktır.

  • Köpekler sıkıldıkları zaman havlarlar.

Ev ortamında beslediğimiz canlılar günlük olarak dışarı çıkmalıdır. Bu durumlar aksatıldığımda veya gün içerisindeki enerjilerini atamadıklarınızda gece olunca havlamaya başlarlar. Bunun nedeni tamamen sıkılmaları ve uzun süre yalnız kalmalarıdır. Sadece gece değil gün içerisinde de tek kaldıklarında her daim havlarlar. Onlar için oyuncaklar almak ve tamamen oyun alanı oluşturmak havlama sorunlarını bitirecektir.

  • Köpekler korktukları için havlarlar.

Köpeklerin havlama nedeni olarak en önemli unsur korkmaktır. Gece veya gün içerisinde hoşlanmadığı veya tehdit olarak algıladığı her şeye kaşı havlarlar. Bu durum onların tamamen dışarıya karşı olan koruma mekanizmasıdır. Kendilerini düşmanlarından ve korktuğu şeylerden havlayarak korumaya çalışırlar.

  • Köpekler yalnız kaldıkları zaman havlarlar.

Yalnızlık köpekler için en büyük havlama edenlerinden biridir. Gün boyu veya gece tek başına kalan köpekler oldukça fazla havlarlar. Köpekler doğaları gereği sürüleri ile yaşamaya alışıktır. Yalnız ve tek başlarına kalınca birilerini yanına çağırmak ve tamamen dikkat çekmek için havlarlar. Onları sık sık yalnız kalmamaları gerekir. Özellikle de gece olduğu zaman yalnızlık havlamaları için büyük bir sebep olabilir.

  • Köpekler ilgi çekmek için havlarlar.

Köpekler oldukça ilgiye düşkün hayvanlardır. Onlara sürekli olarak şefkatli davranmadığınız da veya ilgi gösterip sevmediğiniz zaman ilgi çekmeye çalışacaklardır. Bunu da ancak havlayarak yapabilirler. Köpeklerin havlama sebeplerinden biri de kıskançlık ve ilgisizliktir. Sahibine ve sevdiklerine karşı aşırı düşkün olan bu canlılar onlara biri yaklaştığında veya tedirgin olduklarında hızı bir şekilde havlayacaklar ve kıskandıklarını belli edeceklerdir.

  • Sizi Uyarmak İçin Havlar!

Köpekler neden geceleri çok havlar yanıtı sebebe göre değişir, havlama aniden başlanmışsa dışarıdan gelen tıkırtı, yoldan geçen birinin ayak sesi veya daha önce tanımadığı birinin eve yaklaşmasından dolayı havlayabilir. Daha önceleri duymadığı bir sese karşı korktuğu için, havlayarak tepki verebilir. Sizi tehlikeli bulduğu bir konuda havlayarak uyarmak istemiş olabilir.

  • Yalnızlık Nedeniyle Havlar!

Köpeğiniz yalnız kaldığı zaman havlaması onun canının sıkıldığını ve arkadaş istediğini ya da köpeğinize ilgilenecek oyun oynayacak birini istediğini gösterir. Köpekler doğası gereği sürü hayvanlarıdır. Sürüler halinde dolaşmayı sevdikleri için yalnız kalmak onlara göre değildir. Sizin köpeğinizi gece uyuduğunuz zaman yanınıza almanız ve uyumanız onu sakinleştirecektir. Yatak odanızı onunla paylaşmak istemiyor olabilirsiniz. O zaman farklı bir alternatif olarak size tavsiyemiz, köpeğinizin yalnızlıktan havlamaması için yanına arkadaş alabilirsiniz.

  • İlginizi Çekmek için Havlayabilir!

Köpeğinizin geceleri aniden havlamaya başlaması sizin ilginizi çekmeye çalıştığı anlamına gelebilir. Sizin ilginizi çekmeyi başarmışsa bunu alışkanlık haline getirmemesine dikkat edin. Örneğin gece yemeğinin olduğundan, aç ve susuz olmadığından emin olun. Yanında sıkıntısını giderecek birtakım eşyalar ve oyuncuklar bırakın. Geceleri ilginizi çekmek için alışkanlık edinmesini önlemek için ihtiyacının olmadığından emin olduğunuz ve bildiğiniz zamanlar köpeğinize tepkisiz davranın. Yoksa sizin bu yönünüzü kullanmak isteyecektir.

  • Ses Frekanslarına Olan Duyarlılığından Havlar!

Köpeğinizin geceleri çok havlaması bazı sebeplere bağlı olarak, dışarıdan gelen seslerin frekanslarına karşı tepki verebilir. Sizin için sessiz gelen ev ortamı, köpeğiniz için sessiz olmayabilir. Köpeklerde çok gelişmiş kulakları sayesinde seslerin en tiz olanını dahi algılayabilir. Bu tiz sesler köpeğinizin havlamasına yol açabilir.

Köpeğinizin Gece Boyu Havlamasını Nasıl Önlemelisiniz?      

Köpekler neden geceleri çok havlar? Köpeğinizin gece boyu havlamasını önlemek için yapılması gerekenler, arasında sizin de bildiğiniz üzere köpeğinizi çok iyi tanımanızla alakalıdır. Yani köpeğinizi ne kadar iyi tanıyorsanız neden havladığı konusunda fikriniz mutlaka olur. Köpeğinizin gece boyu havlaması belirli nedenlere bağlıdır. Önemli olan o nedenleri araştırarak bulmak ve kökünden halletmek gerekir.

Köpeğinizin gece boyu havlamasının önlemek için yapılması gerekenler uygulanmadığı zaman, komşularınızı ve kendinizi rahatsız etmemiş olursunuz. Bunun için kollarını sıvayın ve köpeğinizin gece boyu ağlamasının nedenleri ile ilgili araştırmalara şimdiden başlayın.

Köpeğinize Gece Boyu Havlamaması Gerektiğini Öğretebilirsiniz!   

Köpeğinize gece boyu havlamamasını sağlamak için yapacağınız ufak eğitimler sayesinde onlara geceleri havlamaması gerektiğini öğretilebilirsiniz. Örneğin sus komutunu kullanmayı öğrenin ve köpeğinize uygulayın. Köpeğinizin eğitiminde her zaman belli bir sisteme bağlı kalmaya çalışmanız önemlidir.

Sizin ve köpeğiniz için her zaman yapılması gereken ve geçirmesi   gereken aşamalar olmalıdır. Köpeğiniz yavru iken başlamanız gereken eğitimde eksikler olduğunu düşünüyorsanız yeniden eğitimi gözden geçirebilirsiniz. Örneğin ilk eğitimi geceleri havlamasını engelleyerek onu susturmak olabilir.

Yavru Köpeklerin Havlama Sebepleri Nelerdir?            

Yavru Köpeklerin Havlama Sebepleri, yeni doğan miniklerde değişkenlik gösterebilir. Bazen gördüğü bir hayvana ya da böceğe havlayabilir. Bazen ise aile özlemi yaşadığı için ağlayarak havlayabilir. Bazen yalnızca oyun oynayacak birisini aradığı için havlayabilir. Aç olması ya da susuz olması gibi kendisini yalnız hissetmesi de bunlardan bazılarıdır.

Yavru Köpekler havlamak konusunda tutarsızdır. Belli bir nedene ihtiyaç duymadan havlayabilirler. Karşısına çıkan yabancı birine havlayabilir. Cinslerinden birisini gördüğü zaman da havlayabilir. Bazen de kedileri veya gördüğü küçük hayvanları korkutmak için havlayabilirler.

 

Yavru Köpeğin Havlamasını Nasıl Durdurabilirsiniz? 

  • Yavru köpeğin havlamasını durdurmaya çalışmak sizin yavru köpekle aranızdaki ilgiye ve bağlarınıza bağlıdır. Yavru köpeklere eğitimi verme konusunu ötelemeyin, zamanı geçirmeyin. Eğitime ne kadar geç başlanırsa, büyüdükleri zaman sizin için eğitimleri de o kadar zor olabilir. Bu yüzden eğitimini aksatmadan uygulamalı olarak devam etmeniz faydalı olacaktır.
  • Yavru köpeğin havlamasını durdurmaya çalışmak ve eğitmek için, köpeğinizin nelere havladığını tespit etmenizde fayda vardır. Yavru köpeğinizi küçük çocuk mantığıyla eğitmeye çalışın. Yavru köpeklerin zihinsel olarak gelişimleri, küçük çocukların zihinsel gelişimi ile aynıdır. Bu yüzden yavru köpeğinizi eğitirken çocuğunuzu eğitir gibi sevgiyle ve uygulamalı olarak göstererek eğitmenimizi öneririz. Bunun için uygulamalı olarak yapılması gereken bazı ayrıntılara özen göstermelisiniz.
  • Yavru köpeğinizin havlamalarına karşı tutarlı olun. Havladığı bir şeye olumsuz bakış açınızın olması ve olumlu bakışınızı köpeğinize belli edin.
  • Yavru köpeğinizin havlaması neden olan hastalık veya vücudundaki başka bir sorun neden olabilir. Bu yüzden minik köpeğinizin havlama nedeninin hastalığa bağlı olmamasına ya da vücudunda oluşan yara gibi başka bir sorunun neden olmadığına emin olmalısınız.

 

Yavru Köpeğinizi Havlamaması İçin Eğitim İpuçları!

Yavru köpeğinizi Havlamaması için eğitim ipuçları verdiğimiz zaman azalmış olan havlaması en minimuma inecektir. Daha iyi sonuçlar elde etmeniz için size ereceğimiz tüyoları takip etmeniz yeterli olacaktır. Yavru köpeğinizde havlama miktarı en aza inecektir. İpuçları size ve köpeğinize faydalı olacağını umuyoruz.

  • Yavru köpeğinizin havlamasını duyduğunuz zaman havlama sesi çıkararak ona sevginizi gösterebilirsiniz. Yavru köpeğinize çocukça onların dilinden yaklaşımda bulunmanız, neşeli olmalarına ve sizin sözünüzü zaman içerisinde dinlemesine faydalı olacaktır. Köpek olsalar da sizin vereceğiniz her tepkiyi izleyerek taklit etmek isteyecekler. Kullanacağınız beden dili vereceğiniz tepkilerden çok daha önemli olduğunu unutmayın.
  • Yavru köpeğinize iletişim kurduğunuz zaman her zaman sakin bir ses tonu ile ona yaklaşın. Bu her zaman size artı kazandırır.
  • Yavru Köpeğinizin her havlamasına karşı koşarak yanına gitmeniz, minik köpeğinize çağrı sesi gibi geleceği için alışkanlık edinecektir. Yaptığı her uslu hareketler için ödüllendirebilirsiniz. Lakin her havladığında yanına gitmemeye çalışın. Havlamaların sonucunda susması gerektiğini ve her çağrıya dönmeyeceğinizi öğrenir ve havlaması keser.
  • Hangi durumda düzenli olarak havladığın düzenlemeye çalışın. Örneğin yavru köpeğinizin kapınıza gelen kişilere havlaması ise sorun, gelen kişilerden yardım alabilirsiniz. Köpeğinizin havlaması kesmesi durumunda gelen kişiden ödül vermesini isteyebilirsiniz.
  • Kapı ziline alışmasını sağlayın. Köpeklerin en çok havalandığı yerlerden bir tanesi de kapı zilleridir. Yavru köpekler ilk zamanlarda ürkek olduğu için her kapı zilinin çalması yavru köpeğinizi korkutarak havlamasına neden olabilir. Bunun yerine kapıya gelen kişilerden korkmaması için ve sıradan olduğunu öğretmen için gelenlerden mama ödülleri ile ödüllendirilebilir. Böylece belli bir süre sonra kapı zili yavru köpeğiniz için sıradan hale gelecektir.
  • Yavru Köpeğinizin can sıkıntısını hafifletebilirsiniz. Yavru Köpeğinizin Havlamaması için vereceğimiz ip uçları arasında çan sıkıntısını engellemek geliyor. Yapmanız gereken işlem oldukça basittir. Can sıkıntısından havlaması alışkanlık haline getiren köpeğinize oylanacağı bir şeyler verin. Mesela çiğnemesi için oyuncak verebilirsiniz. Böylece onunla oylanırken havlamak aklına gelmeyecektir.
  • Yavru köpeğiniz duyduğu her yeni sese havlaması normaldir. Dünyaya daha yeni geldi ve nasıl bir yer olduğunu bilmediği için her şeyden korkuyor. Siz köpeğinizin korunacağını tahmin ettiğiniz her sesi en minimuma indirmeye çalıştığınız da havlaması için neden bulamayacaktır.

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat Güngör’ün Resmi Youtube Kanalı ile Tanışmadınızmı biz sizleri bekliyoruz : Youtube Kanalı

İletişim Formu

Formu doldurarak istek ve sorularınızı bizlere ulaştırabilirsiniz. En kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanmaktadır.

[]
1 Step 1
Ad Soyadadınızı ve soyadınızı giriniz
Telefon Numaranıztelefon giriniz
Bize Mesajınızmesaj veya açıklama giriniz
0 / 300
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right