Araçla Seyahat Eden Köpeklere Emniyet Kemeri Tasması Nasıl Öğretilir?

Araçla Seyahat Eden Köpeklere Emniyet Kemeri Tasması Nasıl Öğretilir?
Blog

Araçla Seyahat Eden Köpeklere Emniyet Kemeri Tasması Nasıl Öğretilir?

Araçla seyahat eden köpeklere emniyet kemeri tasması takılmaması, aracın hareket etmesi ile seyir esnasında tehlikeye yol açabilir. Araç hareket halinde olduğu zaman, köpeğin ani bir hareketi ile sürücünün dikkati dağılarak kazaya neden olabilir.

Köpeğin ön koltukta otururken camın açık olması ile köpek birden camdan dışarı atlayarak kazaya davetiye çıkarabilir. Sizin ve ailenizin kaza yaparak yaralanması ile sonuçlanabilir ya da aracın hızlı gittiği esnada gelen akım ile köpek araçtan dışarı çıkabilir. Bunun örnekleri sosyal medyalarda oldukça fazla görülmektedir. Bu durumda kesinlikle köpek suçlu olmayacaktır. Köpeklerin araca binmesi bir insanın ilk kez uçağa binmesine benzer. Bu yüzden yaptıklarından sorumlu tutulamazlar.

Köpek aracın içinde ön koltukta otururken birden araçtan dışarıya atlar ve araçtaki sürücü ani bir fren yaparak köpeğini almaya koşar. Böyle bir durumun hızla giden araçların olduğu ve kalabalık bir otoyolda olması hem köpeğin ölümüne hem de sürücünün ölümüne neden olabilir. Farklı bir açıdan düşünüldüğü zaman çevredeki sürücülere de zarar verme olasılığı yüksektir. Bu nedenle köpeğinizin araç içerisinde seyahat ettiği sırada oto emniyet kemeri takma alışkanlığı edinmeniz yararlı olacaktır.

Köpek Emniyet Kemeri Tasması Nedir?      

Köpeğinizin seyahate götürülmesi gerektiği zaman, veterinere ya da kliniğe gidileceği zaman, yürüyüşe çıkarılacağı zaman köpeğinize takılacak emniyet kemeri ile oluşabilecek kazaları önceden öngörüp engellemiş olursunuz. Köpeğinizin ön koltukta serbestçe dolaşması hoşunuza gidiyor olabilir. Köpeğiniz aracın içerisinde ne denli kazaya sebep olacağını bilemez. Bu yüzden ev veya sokakta rahat ettiği gibi hareket etmek isteyecektir. Siz bu tehlikeleri önceden tahmin ederek önlemlerinizi almak zorundasınız.

Köpeğinize takacağınız köpek emniyet kemeri tasması, hiçbir şekilde kazaya karışmadan sorunsuzca seyahat etmenize olanak tanır. Köpek emniyet kemeri tasma çeşitleri arasından dilediğinizi seçerek seyahat esnasında can dostunuza takıp oturmasını sağlayın ve yol boyu aracın arka koltuğunda oturarak seyahat etmesi konusunda onu eğitin. İlk zamanlarda sorun çıkarsa da zamanla arka koltukta emniyet kemerinin takılması gerektiğini anlayacak ve buna alışacaktır. Sonradan ister uzun ister kısa mesafeli yollarda yolculuk yapın sorun olmayacaktır.

Köpek Emniyet Kemeri Tasması Ne İşe Yaramaktadır?

Köpek Emniyet Kemeri Tasması Ne İşe Yaramaktadır?

Köpek emniyet kemeri tasması, köpeğinizin, trafikteki sürücülerin ve sizin hayatınızı tehlikeye sokacak hareket etmesini engellemek üzere üretilmiştir. Böylece aileniz ya da köpeğiniz hayati tehlike yaşamadan seyahat etmeniz daha kolay hale gelir. Köpeğinizin arka koltukta oturarak seyahat etmesi gerektiğinin izlenimini verir. Heyecanlı dostlarınızın aracınız seyir halinde olduğu zaman ani hareket etmesini böylece kısıtlamış olursunuz.

Köpeklerinizi trafiklerin en yoğun ve sıkışık olduğu zamanlarda hareketlendirecek oyunlar kurmayın. Onların sizin üstünüze atlamasına veya size doğru yönelmesine sebep olacak davranışlardan uzak durun. Yaptıkları davranışların size ve kendilerine zarar verebileceğini bilemezler. Onlar sorumluluk almak zorunda değildir. Lakin siz bu sorumluluğu alarak dikkatli davranmalısınız.

Emniyet kemeri tasması köpeğinize zarar vermez. Köpek emniyet kemeri tasması esnek olduğu için köpeğinizi daraltmaz. Emniyet kemeri tasmasının boyun bölgesi için olanı köpek için yarardan çok zarar verecektir. Bu yüzden köpekler için emniyet kemeri alacağınız zaman göğüs bölgesine takılan emniyet kemerlerini tercih edin.

Araçla Seyahat Eden Köpekler Emniyet Kemeri Tasması Nasıl Öğretilir?       

Köpeğinize araç içerisinde seyahat ederken emniyet kemeri tasması takmayı öğretmeden önce, köpeğinizi araçla seyahat etmeye alıştırmanız gerekir. Köpeğinizi araçla seyahat etmeye küçük yaşlarda kolayca alıştırabilirsiniz. Daha büyük yaşlarda yapılacak olan eğitim zorlu ve yorucu olacaktır. Eğitimlerin küçük yaşlarda başlamasının nedeni daha kolay algılamaları ve öğrenmelerinin daha kolay olmasından dolayıdır.

Köpek emniyet kemeri tasması öğretme aşamasında köpeğinizi araç tutacak ve midesi bulanacaktır. Bunun için köpeğinize araca binmeden iki saat önce yemek vermeyi kesmelisiniz. Mide bulantısı sorununu çözümlemek için ideal bir yöntemdir.  Köpeğinizi araçta seyahat edecek eğitimi vererek ne yapması gerektiğini öğretmeniz hareketli dostlarınızın hayatı için gereklidir.

Köpeğiniz araç içinde seyahat ettirileceği esnada kesinlikle serbest olarak dolaşmasına izin verilmemelidir. Özellikle köpeğinizin küçük boy köpek olması ile kucağınıza alarak sürüş yapmanız kazaya davetiye çıkarmak olacaktır. Bu yüzden köpeğiniz aracın önünde ve kucağınıza alarak seyahat ettirmeniz kaza olasılığını arttıracaktır. Köpeğiniz seyahat sırasında sizin araç kullandığınızı bilemez. Bu yüzden araç içinde iken çevresinde gördükleri karşısında heyecanlı olacaktır. Köpeğiniz sizin kucağınızda olduğu sırada üstünüze atlamak isteyebilir ya da heyecanla camdan atlamak isteyebilir; sizinle oyun oynamak isteyebilir. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için köpeğinize aracın arka koltuğunda oturması gerektiğini ve emniyet kemeri tasmasına alışması gerektiğini öğretin. Köpek emniyet kemeri tasması sizin, sevdiklerinizin, köpeğinizin ve çevredeki sürücülerin kazaya fırsat vermeden sıfır sorun olarak seyahat etmenizi sağlayacaktır.

Köpek Emniyet Tasması Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek Emniyet Tasması Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeğinizin köpek emniyet kemeri tasmasını boynuna takarak aracınızda seyahat ettirmeniz kesinlikle tehlikelidir. Kaza olabilmesi durumunda köpeğiniz boyun tasması yüzünden araçta hızla sağa sola savrulabilir ve boynu kırılabilir; boyun hasarı olabilir ya da boğularak ölebilir. Bunun için emniyet kemeri tasmasının bir ucunun köpeğin göğsüne takılarak emniyet kayışına, diğer ucunun da aracın emniyet kemerine takılması gerekir.

Emniyet kemeri tasmasının çok uzun olmaması gerekir. Çünkü köpeğiniz aracınız hareket ettiği esnada sizi rahatsız edebilecek pozisyonlar arayarak yanınıza gelmek isteyecektir. Ayrıca köpeğinizin emniyet kemeri tasması arka koltukta oturabilmesini ve yatabilmesini engellememelidir. Bu yüzden kemer ölçüsü ne çok dar ne de çok geniş olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Köpek emniyet kemeri tasmasını internetten e-ticaret yapan sitelerden veya hayvan malzemeleri satan alışveriş merkezlerinden kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca alacağınız emniyet kemeri tasması mutlaka köpeğinizin göğüs bölgesine takılan aparat olmak zorundadır. Köpeğinizin boyuna takılan aparat olmaması gerekir. Göğse takılan kemer tasmaları alınacağı zaman sağlam materyallerden olmasına dikkat etmenizde fayda vardır.

Köpek Emniyet Tasması Çeşitleri

Köpek emniyet kemeri tasmasının birçok çeşidi bulunmaktadır. Almaya karar verdiğinizde sağlam olmasına dikkat edin. Örneğin perlon materyal oldukça sağlam materyallerden biridir. Köpeğinizin göğüs tasmasını mutlaka aracınızda bulundurmaya özen gösterin.

Aracınızda köpeğinizle beraber seyahat etmeniz durumunda göğüs tasmasını takarak, emniyet kemeri tasmasını aracın arkasında bulunan emniyet mekanizmasına yerleştirirsiniz. Aracı hareket ettirmeden önce köpeğinizin size uzanamayacağı pozisyonda emniyet kemeri tasmasını ayarlamayı ihmal etmeyin. Köpeğinizin alışık olmadığı bir durum olduğu için yavru iken araç emniyet kemeri tasması konusunda eğitilmesi sizin ve köpeğiniz için faydalıdır. Büyüdükleri zaman bu konuda eğitilmeleri biraz zaman alabilir. Köpeğinizle birlikte araçla seyahat ettiğiniz sırada, köpeğinizi heyecanlandıracak sözlerden ya da davranışlardan kaçınmalısınız. Bu durum sizin trafikte gereksiz yere dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Köpeğinizin hiç olmaması gereken yerde hareket ederek sizi tehlikeye sokmasına sebep olabilir.

Köpek Emniyet Kemeri Tasması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler          

Köpeğin tasması görünümünde modelinde olanlar olduğu gibi, kayış şeklinde olanları da mevcuttur. Ayrıca aynı emniyet kemeri tasması görevini görmektedir. Köpeklere takılan emniyet kemeri tasmaları ya da kayışları, kopeklerinizin 360 derece dönebilmesine imkân tanır. Buda hayvanın arka koltukta rahatça seyahat etmesini sağlar.

Emniyet Kemeri tasması alacağınız zaman bazı markaların yalnızca belirli araçlar için üretim yaptıklarını görebilirsiniz. Lakin bazı markalar da tüm araç tipleri için emniyet kemeri tasması üretimi yapmaktadır. Almaya karar verdiğiniz zaman mutlaka kullanıcı yorumlarını okumanızı ve güvenilir sağlam modelleri seçmenizi tavsiye ederiz. Sizin sağlığınız değerli olduğu kadar köpeğinizin sağlığı da önemli olduğunu unutmayın.

Araçla Seyahat Ederken Köpeğe Emniyet Kemeri Takmanın Kuralları!          

  • Araçla seyahat edildiği zaman ister kısa seyahat olsun ister uzun seyahat olsun, köpeğinizle birlikte, 50 km hızla giden bir araçta kaza yaptığınız zaman, kaza anında köpeğiniz kendi ağırlığının 50 katı ağırlıkla savrulacaktır. Bu yüzden köpeğin arka koltukta kemerle araca sabitlenmesi gerekir.
  • Sürücünün dikkatinin dağılmasına engel olunmalıdır. Bu nedenle köpeğinizin sürücünün dikkatini dağıtılmasının önüne geçmelisiniz. Böylece kaza riski azalacağı için hem sizin hem de köpeğinizin psikolojik ve fizyolojik bir kaybı yaşamanız engellenecektir.
  • Köpeğinizi araç içinde iken sürüş esnasında güvenli ve dayanıklı ekipmanlar kullanarak sabitlemeniz gerekir. Dayanıksız ekipmanlar köpeği koruyamadığı gibi sizin de sağlığınızı riske sokacaktır.
  • Köpeğinize takacağınız emniyet kemeri tasmasının kalitesi ne kadar önemliyse, onları hangi alanda hangi yerde kullanacağınız da önemlidir. Bu yüzden araçların arka koltuklarında bulunan emniyet kemerinin takılacak bölgesi bulunmaktadır. Emniyet kemeri tasmasının köpek için kullanılabileceği en iyi yer aracınızın arka koltuklarında bulunan kemer takma bölmeleridir.

Araçta Köpekle Seyahat Esnasında Yapılan Hatalar Nelerdir?     

Araçla seyahat edildiği esnada köpeğin ön koltukta seyahat etmesi en çok yapılan hatalardan bir tanesidir. Bu sık yapılan hata hem sizi ve çevrenizdekileri hem de köpeğinizi riske sokar. Kaza sırasında açılan hava yastığı ise köpeğinizin boğularak ölmesine neden olabilir. Ayrıca;

  • Köpeğinizin seyahat esnasında açık olan pencereden sarkmasına ya da dışarı bakmasına izin vermeniz de yapılan sık hatalar arasında yer alır. Bu sık yapılan hata köpeğin dışarıdan gelen aşırı toza maruz kalmasına neden olabilir. Böylece gözleri, ciğerleri ve ağzı ile burnunun tozla dolmasına sebep olur, hayvana zarar verir. Ciğerlerine tozun dolması ile enfeksiyonlara yol açar. Köpeğin dışarı atlayarak yaralanmasına ya da ölmesine neden olabilir.  Köpeğinizin dışarı atlaması sizin trafiği yoğun olan bir yerde panikle aracı durdurmanıza yol açabilir. Bu durum ise zincirleme trafik kazasına kadar yol açar.
  • Köpeğiniz tok olduğu zaman seyahat ettirmeniz hayvanın midesinin bulanmasına ya da sık tuvalete çıkmak istemesine neden olur. Bu durum köpeğinizde mide bulantısı veya arabanın tutması ile rahatsızlığa neden olur. O yüzden köpeğinizle seyahat edeceğiniz zaman en az iki saat yemek vermeyin ve seyahat sırasında sık sık tuvalete çıkararak rahatlamasını sağlayın.
  • Uzun mesafeli seyahatlerde hiç mola vermeden araç sürmeniz köpek için eziyet verici olacaktır. Köpeğinizin tuvalet ihtiyacı olduğu halde gidermemesi hayvana zulüm olur. Bacakları ve diğer uzuvları uyuşmuş olabilir. Bu yüzden uzun yolculuklarda köpeğinizi araçtan indirerek ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayın.
  • Köpeğinizin yüksek enerjiyle yolculuk yapmasına izin vermek, köpeğinizin çok stresli, huzursuz ve asabi bir yolculuk yapmasına neden olabilir. Bu yüzden köpeğinizin her ihtiyacını karşıladıktan sonra yolculuğa çıkmanızı öneririz.
  • Sıcak havalarda klimanın direk köpeğe gelmesi engellenmeli, soğuk havalarda araçtaki kalorifer açılarak köpeğin üşümesi engellenmelidir.
  • Çok hızlı araç kullanmak köpeğinizi, aracın içindeki aile bireylerini veya köpeğinizi tehlikeye sokacaktır.
  • Araçla veterinere gitmeniz, köpeğinizin aşılarının yapılacağı zaman, köpeğinizi otomatik olarak araçlara binmekten soğutacaktır. Köpeğiniz aşırı aktif yapıda bir köpek ise araçlara alıştırma konusunda veteriner hekimlerinize danışarak tavsiye almanız faydalı olacaktır.
Hemen Ara
Whatsapp