Cesar Millan Köpeklere Fısıldayan Adam İle Köpek Eğitimi Taktikleri!

Cesar Millan Köpeklere Fısıldayan Adam İle Köpek Eğitimi Taktikleri!
Blog

Cesar Millan Köpeklere Fısıldayan Adam İle Köpek Eğitimi Taktikleri!

Cesar Millan Ünlü köpek eğitmeni namı diğer köpeklere fısıldayan adam, köpeklerin cinsi ya da türü ne olduğu fark etmeden, her türlü hayvanı eğitebilme kapasitesine sahip bir eğitmendir. Cesar Millan, Allah vergisi yeteneği ile ün kazanıp, köpeklere fısıldayan adam unvanını almıştır ve tüm dünyada tanınmakta olan bir köpek eğitmenidir.

Köpeklere Fısıldayan Adam Cesar Millan!

Köpeklere fısıldayan adam Cesar Millan, 1969 yılında Meksika’da doğmuş Amerikalı köpek eğitmeni olarak tanınmaktadır. Köpek eğitimi konusunda kendisini eğitmeyi başarmış ve dünyaca ünlü olmasına neden olan ‘’Köpeklere fısıldayan adam’’ lakabını almıştır. Köpeklere fısıldayan adam özelliğini almasının nedeni ise programında agresif köpekleri rehabilite ederek eğitim vermesidir. En azgın köpek dahi olsa rehabilite ederek sakinleştirmesi ve eğitmesi Millan’ı diğerlerinden ayıran özelliği olmuştur.

Köpeklere fısıldayan adam Cesar Millan, köpeğin havlamalarının belirli bir nedene bağlı olduğunu söyleyip, köpeğin havlama nedeninin kökenine inilmesi gerektiği tavsiyelerini vermiştir.

Köpeklere Fısıldayan Adam Cesar Millan Eğitim Taktikleri!

Köpeklere fısıldayan adam Cesar Millan, eğitim taktikleri ile köpeklerin saldırganlığını ortadan kaldırmak için, onlara yardım etmektedir ve topluma geri kazanılmalarını sağlamaktadır. Cesar Millan sunduğu programda, sorunlu olan köpeklerin sahipleri ile konuşarak sorunlarını dinlemektedir. Sorunun kökenine inmek için köpekle tanışır ve onu rehabilite edip sakinleştirir. Köpeklerin sorunlarının daha çok sahiplerinin tutarsızlığından kaynaklı olduğunu gördüğü zaman, köpek sahiplerine taktikler verip, onları yapmaları gerekenler konusunda bilinçlendirmektedir.

Köpekler üzerindeki şaşırtıcı iç güdüsü ile köpek sahiplerini hayrete düşürmeye devam etmektedir. Köpekle tanışma sonrası, sorunun ne olduğunu kısa sürede anlayarak önce kendisi uygulamaya geçmektedir. Daha sonra köpek sahiplerinden bazı yöntemleri uygulamalarını istemektedir. Böylece köpekte gözle görülecek şekilde iyileşme gözlemlenir.

Cesar Millan’ın Köpek Eğitim Taktikleri!

Cesar Millan’ın köpek eğitim taktikleri köpekleri ödüllendirme şeklindedir. Köpek eğitimi konusunda ün yapmış olması ve köpekleri rehabilite etme yeteneği sayesinde her köpeği kolayca eğitebilmektedir. Bu taktikler sayesinde siz de köpeklerle ilgili sorunlarınıza kolayca çözüm bulabilirsiniz.

Vücut Blogları Odaklanma Eğitimleri!

Vücut blogları odaklanma eğitimleri, köpeğin özgürlüğünü elinden almak anlamına gelmektedir. Bu sayede köpek istediği gibi hareket edemez ve sağa sola dönemez. Köpeğin özgürlüğünü elinden alan teknik sayesinde, köpek için yasak olan bölgeye girdiği zaman köpeğinizi engeller, köpeğin geri adım atmasını sağlarsınız. Köpeğin vücudunu tekrar oturur pozisyona getirir, onun yasaklı bölgeye girmemesi için oturtursunuz. Bu harekette yapılması gereken tek işlem budur. Köpeğe ses yükseltmek, köpeklerin susacağı ve geri çekileceği anlamına gelmez. Köpeklere emin ve sakin adımlarla yaklaşarak istediğinizi yaptırabilirsiniz.

No-Mark (Tsch sound) ve Köpek İzlemenin Tutarlı Kullanılması!

No-mark (tsch sound) ve köpek izlemenin tutarlı kullanılması taktiği, köpek iletişiminde genel olarak kullanılan eğitim taktikleri arasında yer almaktadır. Cesar Millan taktiği olan bu taktik sayesinde köpek ne yapacağını ya da ne yapmaması gerektiğini iyi bilir ve kafası karışmaz. Köpek ilişkilerinde tutarlı olmak ve tutarlı davranmak önemlidir. Köpekler doğru bir hareket yaptıkları zaman özellikle işaret kullanılır. Yani köpeğin doğru yaptığı hareketi onaylayıcı bir işaret verilir.

Köpeğin yanlış bir şeyler yapması durumunda No-Mark tsch sound durumu geçerlidir, yani işaret yoktur. Demek oluyor ki köpekler yanlış hareketlerde bulundukları zaman hiçbir olumlu bir işaret görmemeleri gerekmektedir.

Köpeklerin eğitilmesinde beden dili önemlidir. Köpek sahiplerinin yaptıkları en büyük hatalardan biri de beden dillerini tutarsız davranmalarından kaynaklıdır. Sonuç olarak köpekleri eğitmek isteyen köpek sahiplerinin düşünceleri ile beden dilleri aynı hareketi göstermek zorundadır. Aksi takdirde tutarlı olunmadığı zaman köpek eğiminin başarılı geçmesi olanaksızdır.

Konuşma, Göz Teması ve Dokunma Yok Taktiği!

Konuşma, göz teması ve dokunma yok taktiği, ile köpeğin aşırı hiperaktif tavırlar sergilediği zaman köpeğinizle konuşma, göz teması ve dokunma gibi etkileşimlerde bulunmazsınız. Cesar Millan taktikleri arasında yer alan bu taktik ile köpek yaptıklarının yanlış olduğunu kavrayacaktır. Köpek üzerinde bu tekniğin kullanılması için köpeğin sürekli takip edilmesi gerekir. Takip edildikleri süre boyunca yaptıkları hatalarda tepkisiz kalarak onunla ilgilenmezsiniz. Tepkisiz kalarak dokunma, konuşma ve göz teması kurmadığınızda köpeğiniz bunun farkına vararak sakinleşecektir.

Cesar Millan İle Köpeklerde İtaatkârlık Eğitimi!

Cesar Millan ile köpeklere itaatkârlık eğitimi aşamasında, köpeğin sahibine karşı itaatkâr olmayı öğrenmesi için köpeklerin çok olduğu yerde deneme uygulamaktadır. Köpek eğitiminin bir parçası olan bu uygulama yöntemi ile köpek, çevresinde dolaşan diğer köpeklere karşı yalnızca oturup izlemekle yetinir. Farklı bir hareket yapmasına izin verilmez, sadece oturup sakince izlemesi beklenir. Daha önce hiç eğitim almamış olan köpeklerde bu eğitim oldukça zordur, ama imkânsız değildir. Çünkü itaatkârlık eğitiminde ne kadar pratik yapılırsa köpeğin aklında kalıcı olması sağlanmış olur.

Cesar Millan’dan Köpek Sahiplerine Tavsiyeler!

Köpeklere fısıldayan adam Cesar Millan, köpek sahiplerine tavsiyeler verip, köpeklerin psikolojilerini daha iyi anlamalarını sağlamaktadır. Bu sayede köpek sahiplerinin evlat edindikleri köpeklerine net olmayı öğretmeleri konusunda yardımcı olmaktadır. Köpeklerde karmaşa yokturi her konuda net olurlar. Ya olumlu olarak net ya da olumsuz olarak net olurlar. İnsanların doğasındaki karmaşadan anlamalarını beklemek doğru olmaz. Bu durumda köpek sahiplerine verilecek olan tavsiyeler şu şekildedir:

  1. Köpekler insan olmadıkları için onların insan gibi düşünmelerini beklemek doğru olmaz. Bu durumda köpeklerin sahiplerinde istedikleri şeyler de oldukça basittir. İstikrarlı bir sahip, düzenli yemek ve egzersiz ihtiyacı ile kazanılmış bir sevgi.
  2. Köpek cinsini seçmenin kader olarak düşünülmesi yanlıştır ve bu sizin elinizdedir. Hangi cins köpeği seçme düşüncesi yerine sizin aktivitelerinize ve günlük yaşam şartlarınıza uygun bir köpek daha doğru olacaktır.
  3. Köpeğinizle yapacağınız günlük 45 dakikalık yürüyüşlerle köpeğiniz ile aranızdaki bağ güçlenecektir. Ayrıca bu yürüyüşler, köpeğin davranışlarının düzelmesinde olumlu etken olacaktır.
  4. Köpeğinize karşı aile bireyleri aynı tutarda davranmalıdır. Köpeğinize karşı olan davranışlarda, aile bireylerinden birisinin bile farklı davranması, köpeğin karakterini ve davranışlarını olumsuz yönde etkileyecektir.
  5. Sevgi göstergesi yanlış zamanlarda olduğu zaman köpeğinizin kafasının karışmasına neden olur. Bu nedenle köpeğinizi sevmek için uygun zamanları bekleyin. Örneğin isteğiniz, yaptıktan sonra, yemeğini yedikten sonra, egzersizlerini yaptıktan sonra ve size itaat ederek davranışını sizin istediğiniz şekilde düzelttikten sonra onu sevebilirsiniz.
  6. Köpekler dünyayı deneyimlemek için burunlarını, kulaklarını ve gözlerini kullanırlar. O yüzden sizi tanımak için önce koklayarak tanımak isterler.
  7. Köpeğin her zaman bir lidere ihtiyacı vardır. Bu yüzden köpeğinize yürüyüşlerde lider olduğunuzu gösterin. Daha sonra egzersizlerine, disiplinine ve sevgiye zaman ayırın.
  8. Köpeğin sizin enerjiniz ile beslendiğini aklınızdan çıkarmayın. Siz nasıl olursanız köpeğiniz de öyle olacaktır. O yüzden her zaman sakin olmaya çalışıp köpeğinize örnek olun.
  9. Köpeklerin de insanlar gibi sıkılması doğaldır. Köpeğinizle iletişiminizin daha iyi olması için onunla çevik olmasını sağlayan yakalama oyunları oynayın. Böylece köpeğinizle aranızdaki bağ daha çok güçlenecektir.

Köpekte Aşırı Havlama Sorunu!

Köpekte aşırı havlama sorunu konusunun özüne inilmesinde yarar vardır. Köpekler her zaman havlamaz ve bir köpeği havlamaya iten bazı nedenlerin olması gerekir. Bu nedenler araştırıldığı zaman ve özüne inildiği zaman davranış sorunları çözülerek, havlama sorunu ortadan kaldırılabilmektedir.

Köpeklerde Normal Havlama Türleri ve Özellikleri!

Köpeklerde normal havlama türleri köpeklerin yavruluk dönemlerinde, köpek sahiplerinin havlama konusunda cesaret vermesine bağlı olarak gelişmektedir. Genelde tehlikeli gördükleri olaylar karşısında havlama eğilimleri göstererek tepkilerini göstermek isterler.

  • Korku ile saldırganlık havlaması, köpeklerin korktukları zaman karşı tarafı yıldırmak üzere uyguladıkları yöntemler arasındadır. Köpeklerde normal havlama türleri konusunun en iyi örnekleri arasında yer alır. Köpeklerin perde arkasından kısık sesli hırıltı ile beraber havlamaya başlaması olarak kendisini göstermeye başlar.
  • Köpeklerde normal havlama türleri örnekleri arasında en çok yavru köpeklerin başvurdukları havlama türü olan sürekli olarak havlama şekli ile yavru köpekler dikkat çekmeyi severler. Sahiplerinin ilgisini çekme konusunda özellikle bu yöntemi kullanırlar. Ayrıca susturulmaları ve sakinleştirilmeleri gerekir. Yoksa sürekli havlamaları alışkanlık haline getirerek, bundan keyif almaya başlarlar.
  • Oyun heyecanına bağlı olarak havlama türleri, köpeğin ben buradayım demesi anlamına gelmektedir.
  • Köpeklerin özellikle sıkıldıklarında havlamayla kendilerini gösterme havlama çeşitleri arasındadır. Oyun oynayarak enerjilerini atmak istedikleri zaman bu şekilde havlayarak dikkat çekmek isterler.
  • Köpeklerde normal havlama türleri içerisinde bir diğeri de kendisini yalnız hissetmesine bağlı olarak havlamasıdır. Bu havlama şekli ile köpek yalnızlığını, sahibine olan özlemini dile getirmektedir.

Köpeklerde Patolojik Havlama Nedenleri!

Köpeklerde patolojik havlama nedenleri arasında, obsesif kompulsif havlamaları da yer almaktadır. Köpeklerde bulunan obsesif kompulsif havlamalar genel olarak ayrılık yaşayan köpeklerde patolojik nedenlere bağlı havlama türleridir. Havlama çeşitleri köpeklerin davranış problemleri sonucundaki bir havlama olarak kendisini gösterir. Davranış problemi olan köpekler genel olarak gergin olur. Çevresinde olup biten her şeye karşı havlayarak tepkilerini belli ederler. Hatta havlamalar çok yüksek seslerde de olabilmektedir.

Köpek havlamasıyla beraber asabi tavırlar da sergiliyorsa, köpeğin bir an önce tedavi edilmesi gerekir. Davranış sorunu olan ve patolojik sorunları olan köpeklerin, veterinerlere gösterilmesi gerekir. Ayrıca uzman eğitimcilere götürülerek, köpeğin iyileşmesi sağlanmalıdır.

Köpeğin Havlamaması İçin Neler Yapılabilir?

Köpeğin havlamaması için yapılması gereken işlemler, öncelikle köpeğin sahibine itaat etmekten keyif alması sağlanmaktır. Köpeğin havlamasını azaltmak için bol bol sevip, köpeğe sevginizi göstermelisiniz. Özellikle köpeğin yavru olduğu dönemlerde sevgiye en çok ihtiyacı olduğu dönemlerdir. Köpeğin yavruluk dönemlerinde mümkün olduğunca başını okşayarak sevgi gösterisinde bulunulmalıdır.

  • Köpeğinize bağırarak ‘’Hayır’’ demeniz, köpeğiniz tarafından yanlış anlaşılabilir. Köpeğiniz her havladığına bağırarak “hayır” dediğiniz zaman algılayacağı tek şey, ‘’Yaşasın sahibim de benim gibi havlıyor’’ olacaktır.
  • Havladığı zaman evdeki herkesin köpeğinize ortak kullanması için bir işaret kelimesi bulmanız doğru bir hareket olacaktır. Aranızda kararlaştırdığınız kelime ‘’YETER’’ ya da ‘’TAMAM’’ olabilir.
  • Köpeğin havlamaması için yapılması gereken daha kalıcı ve olumlu yöntemler bulabilirsiniz. Örneğin yaptığı her olumlu iş için ödül mamaları verilebilir.
  • Köpeğinize uygulayacağınız havlama ile ilgili eğitimlerinizi sık sık fakat kısa sürelerde tutarak uygulamanız kalıcı olması için çok daha etkilidir.
  • Köpeğin havlamaması için yapılması gerekenler ile ilgili sorunlar için köpek eğitim uzmanlarından ya da veteriner hekimlerden yardım alma konusunda çekingen davranmayın.
Hemen Ara
Whatsapp